Office & Interior

A

Gezond zitten in 1 minuut

A

Een synchroon mechaniek bevordert het dynamisch zitten en is de uitgangsbasis van een ergonomische bureaustoel. Hoe men ook op een bureaustoel zit, het synchroon mechanisme zorgt ervoor dat uw lenden steeds op dezelfde plaats ondersteund worden. Het optimaliseert de lichaamshouding in elke zitpositie en garandeert een ideale gewichtsverdeling.

Wenst u uw rug te sparen, dan komt het erop neer om niet stil te zitten, maar verschillende zitposities aan te nemen. Geen enkele zitpositie is namelijk geschikt om langdurig aan te houden. Door voldoende variatie te steken in uw zithouding, ontlast u de tussenwervels en dit bevordert uw bloeddoorstroming én verbrandt u calorieën.

Een ergonomische bureaustoel kan natuurlijk maar zijn werk doen als hij correct is afgesteld. Moeilijk is het niet.

Ga goed achteraan de stoel zitten en hou rekening met volgende checklist :

  • Œ Zithoogte : zet uw voeten plat op de grond en stel de hoogte van uw stoel zo af dat uw dijen een hoek van 90 graden vormen met uw knieën.
  • Rughoogte : de rugsteun moet ondersteuning bieden ter hoogte van uw lenden. Om de correcte lendensteun te vinden: Sluit uw beide handen rond uw heupen, daar waar uw duimen samenkomen bevindt zich uw lendensteun.
  • Armleuningen : zorg dat uw armen een hoek van 90 graden vormen en dat uw armleuning perfect in het verlengde van uw bureau ligt.
  • Druk : pas de druk aan met de draaiknop tot u in evenwicht bent wanneer u uw voeten van de grond tilt. Een correct afgestelde druk (niet te hard of te zacht), zorgt ervoor dat elke zithouding comfortabel aanvoelt en dit bevordert de bloedcirculatie.
  • Zitdiepte : laat uw zitvlak volledig achteraan het zitkussen rusten. Zorg voor een opening van ca 3 cm tussen de voorzijde van de zit en uw knieholte. Zo krijgt u voldoende dijbeenondersteuning zonder de bloedsomloop af te knellen.